[SIC]

Association sans but lucratif


Dénomination : [SIC]
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 899.443.485

Publication

20/04/2011
ÿþ Moa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ll

X11060833*

bel

Be Sta

D 8 -04- 20n

EIRIJSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0899.443.485

Benaming

(voluit) : [sic] Vereniging Zonder Winstoogmerk

(verkort) : [sic] vzw

Rechtsvorm : verieniging zonder winstoogmerk

Zetel : Peisegemstraat 86, 1785 Merchtem

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Algemene Vergadering van 7 Januari 2011

Ontslag van bestuurder:

- Pieters Frédérique, Koningin Maria Hendrikalaan 15,1190 Vorst, geboren te Knokke-Heist op 07104171, Voorzitter

Herbenoeming van bestuurders:

- Schollaert Beitel, Achilles Musschestraat 56, 9000 Gent, geboren te Waregem op 03102184, Secretaris

- Vermeiren Eva, Peisegemstraat 86,1785 Merchtem, geboren te Dendermonde op 18/08/1981; Penningmeester

- Prins Stefan, Collegelaan 20, 2140 Borgerhout, geboren te Kortrijk op 20105179, Ondervoorzitter

Benoeming van bestuurder:

Vanderleen Veerle, Jubelfeestlaan 132, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Oostende op 2311211978, Voorzitter

[sic]

Vereniging zonder winstoogmerk

De ondergetekenden :

1.Van Gelder Thomas Georges Yvonne, Woumenweg 90, 8600 Diksmuide, geboren te Roeselare op

18/11/1982

2.Vermeiren Eva, Peisegemstraat 86, 1785, geboren te Dendermonde op 18/08/1981

3.Huysmans Maarten Jan, Bouwkunstlaan 61, 1700 Dilbeek, geboren te Jette op 13/11/1982

4.Schollaert Bedel Alex Jochen, Achilles Musschestraat 56, 9000 Gent, geboren te Waregem op 03/02/1984

5.Vanderleen Mattijs Camiel, Tervuursestraat 10, 3000 Leuven, geboren te Oostende op 23/04/1983

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6.Vanderleen Veerie Victoire Rika, Jubelfeestlaan 132, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Oostende op

23/12/1978

7.Prins Stefan, Collegelaan 20, 2140 Borgerhout, geboren te Kortrijk op 20(05/79

zijn overeengekomen op 03/07/2008, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk '[sic]' op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam '[sic]' vzw.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering kan deze verplaatst worden naar een andere plaats in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is de zetel gevestigd te Peisegemstraat 86, 1785 Merchtem.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het produceren, uitvoeren, ondersteunen en verspreiden van muzikale, literaire, beeldende, multimediale en multidisciplinaire kunstprojecten.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, subsidies van de overheid als van private instellingen verwerven, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- ais buitenland.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Leden

Art. 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Algemene Vergadering als zodanig worden toegelaten.

Lidmaatschap van de vereniging wordt bekomen na schriftelijke aanvraag aan de raad van bestuur en na bij gewone meerderheid genomen beslissing van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hen te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 6. De leden betalen geen bijdrage daar zij door de feitelijkheid van hun inzet en lidmaatschap de vereniging doen bestaan.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering warden besloten; met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

MOD 2.2

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van de overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

De Raad van Bestuur

Art. 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur.

ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden, bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en een secretaris.

Art. 9. De raad kan aile handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad kan bovendien aile daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder meer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet.

.ó De bevoegdheden van de raad van bestuur worden als college uitgeoefend. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders of zelfs aan een persoon die geen lid is van de vereniging.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 10. De raad kan uit zijn leden een gedelegeerd bestuurder benoemen, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die, behalve met de hem door de raad van bestuur gegeven opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken, de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle overeenkomsten, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

es Art. 11 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door één van de bestuurders.

et De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter

et

of de secretaris.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; waarbij tenminste de meerderheid

d1D van cie bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem

P:

van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter of

:r.73 door diens vervanger.

et Algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor de punten bepaald in de de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering is wettelijk bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 13. De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

"

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt schriftelijk, per fax of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter of de secretaris.

De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur.

Art. 15. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de leden die het wensen. Afschriften en uitreksels worden door de voorzitter van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Begrotingen, rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Ontbinding en vereffening

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene 'zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20 Voor alles waarin hier niet nadrukkelijk is voorzien, blijven de de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Brussel op 03/07/2008. SLOTBEPALINGEN

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om de volgende personen te benoemen als bestuurder :

1.Stefan Prins, Collegelaan 20, 2140 Borgerhout, geboren te Kortrijk op 20/05/79

2.Veerle Vanderleen, Jubelfeestlaan 132, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Oostende op 23/12/1978

3.Eva Verrneiren, Peisegemstraat 86, 1785 Merchtem, geboren te Dendermonde op 18/08/81

4.Bertel Schollaert, Achilles Musschestraat 56, 9000 Gent, geboren te Waregem op 03/02/1984

Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting, zijnde 3 juli 2008 tot 31 december 2008.

Aldus opgesteld te Leuven op 07/01/2011, in twee exemplaren waarvan één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
[SIC]

Adresse
PEISEGEMSTRAAT 86 1785 MERCHTEM

Code postal : 1785
Localité : MERCHTEM
Commune : MERCHTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande